Банкеръ Daily

Общество и политика

Акценти от седмицата

Кабинетът поиска отмяна на глобата за 77 млн. евро по антимонополно дело срещу БЕХ

"Българския енергиен холдинг" обжалва глобата в размер на 77 млн. евро, наложена му от Европейската комисия заради установен държавен монопол при достъпа до газовата инфраструктура на страната. Правителството одобри действията на БЕХ  и дъщерните му дружества "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз". 

Ангелкова „разчиства“ терена за концесиониране на плажовете

След като министърът на туризма Николина Ангелкова се отърва от най-отявления си противник в правителството на Бойко Борисов – Валери Симеонов, тя отново прави опит  да си върне  контрола върху отдаването на плажовете на концесия. Предстои нов ремонт на Закона за концесиите.

Големият залог на Путин върху златото му се отплаща

Русия даде пример за това как една значителна икономика с петия най-голям международен резерв в света може да минимизира доларовите активи и все още да се справя добре. Засега няма много последователи, но купуването на злато от централните банки се увеличава.

"Фейсбук" сгази лука с Libra

Могъщият председател на комисията за финансови услуги на камарата на представителите на щатския конгрес - Максин Уотърс, подкани повторно "Фейсбук" да прекрати временно работата си по амбициозния проект за дигиталната валута Libra.

Празни бюра и следобедни бири

На "Уолстрийт" № 60 - американската централа на германската "Дойче банк" - признаците за беда са навсякъде - кафяви кутии, натрупани в офисите на най-високопоставените мениджъри, в търговската зала на банката работните места са празни още от сутринта, екраните на компютрите са тъмни, а онези служители, които са на бюрата си, открито си търсят работа в конкурентни банки.

Да направим МВР гражданско сдружение!

Ако МВР беше гражданска организация или партия, навярно щеше да бъде първа политическа сила в България. Едва ли са много сдруженията и организациите у нас, които могат да се похвалят с такава агресивна протестна инициативност - горе-долу 20 добре организирани големи протеста за има- няма 30 години преход.

АЕЖ с куп въпроси около избора на нов генерален директор на БНТ

Доколко този конкурс е успял да привлече потенциалните кандидати, които биха били най-успешни директори в телевизията? Дали финансовата несигурност и зависимостта от спасяване от държавата не са отблъснали професионалисти на високо ниво, пита Асоциацията на европейските журналисти – България.

Куба обмисля да пусне своя криптовалута

Правителство на Куба обяви, че проучва възможностите да създаде своя криптовалута. Идеята е по този начин да се стимулира икономиката в условията на задълбочаваща се криза, засилена от санкциите на САЩ,

 

Шаш и паника в Лондон

Лятото пристигна и в Лондон, но усмивките на  хората от финансовата общност остават замръзнали в очакване на предстоящите съкращения на хиляди работни места в "Ейч Ес Би Си холдингс" и "Дойче банк".

Facebook logo
Бъдете с нас и във