Банкеръ Daily

Общество и политика

Акценти от седмицата

Кой презастраховател ще плати 9 млн. евро за "Зелена карта"

Причината за спешното търсене на презастраховател е наложеният от края на 2018 г. мониторинг от Международното бюро "Зелена карта" над българското. Като официален мотив за него бе посочено, че български застрахователи имат просрочени и отказани обезщетения зад граница.

 

Детективът на укрити богатства

32-годишният Габриел Цукман е доцент в Калифорнийския университет в Бъркли и най-изтъкнатият в света експерт по темата къде богатите крият парите си. Неговата докторска теза разкрива укриване на данъци за трилиони долари от заможните в глобален план.

 

ЕЦБ: Предизвикателствата пред финансовата стабилност нарастват

Несигурността около перспективите за глобален икономически растеж допринесе за пристъпи на висока волатилност на финансовите пазари. По-слаб от очаквания растеж и евентуална ескалация на напрежението в търговията може да предизвика по-нататъшен спад в цените на активите, предупреждава Европейската централната банка в редовния си шестмесечен преглед на финансовата стабилност в еврозоната.

 

Половината общини тънат в дългове

Дълговете на общините към края на тримесечието възлизат на 119,9 млн. лв., в т.ч. по бюджета на общините -  111,0 млн. лв., и  са формирани от 133 общини, представляващи 50,2 % от общия брой на общините в страната.

 

Ортаци на Пеевски никнат отвсякъде

Поредна инвестиция, огласена с фанфари :  14 млн лева  на иранеца с български паспорт Муханнед Наджим Абдуллах ал-Науаими  отиват за „Тракия икономическа зона“. Кой е той и  стои  ли някой зад него? Преди година донякъде дадохме отговор на този въпрос  с публикацията „Иранец замита сделките за Полиграфическия комбинат“. Има обаче и още подробности.

 

Батакът от датската инвестиция „Обзор бийч ресорт“ е непроходим

Призрачните комплекси по Черноморието  са обичайна гледка. Вече три години синдикът на обявените  в несъстоятелност  няколко дружества, регистрирани у нас под името "Обзор бийч ресорт", напразно се опитва да разпродаде остатъците от  широко рекламирания преди години проект за курортен комплекс със същото име.

 

Под въпрос ли е коалицията „Обединени патриоти“?

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази съмнение доколко още съществува коалицията "Обединени патриоти", а след приключването на изборния ден лидерът на партията Красимир Каракачанов зададе въпроса как ще се гледат в очите в бъдеще с "Атака" и водача й Волен Сидеров.

 

Под гумите на джипа на Борисов

Като теглим чертата след евроизборите излиза, че всички печелят, а само ние, българските граждани, губим. Всички български евродепутати, които отиват в ЕП, с нищо не са допринесли за промяната тук, макар че са имали тази възможност. И сега очакваме от същите да извършат промяната в Европейския съюз, каквато и да е тя?!

Facebook logo
Бъдете с нас и във