Банкеръ Daily

Общество и политика

Владислав Горанов: Тези избори ги спечели Бойко Борисов

Със сигурност тези избори ги спечели Бойко Борисов. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на влизане в централата на партията. Според него заслугите за победата на ГЕРБ са "на първо място на премиера и това, че структурите успяха да се мобилизират, стимулирани от неговите насоки".

По думите му 13 юни (рождения ден на Бойко Борисов, когато той ще навърши 60 г. – бел. Ред.) наближава, това е едно ново начало за Борисов. Горанов не мисли, че е време Борисов да се оттегля. „Бях с него, пътувах с него, може много дълго още да управлява джипа",категоричен беше финансовият министър. Попитан за бъдещето на втория в ГЕРБ Цветан Цветанов, за грешките и за прошката, финансовият министър коментира, че това вече е "анализ за лидера".

"Борисов е фактор, който всеки обича да подценява и точно в момента, в който го подценят, той се появява. На него това му е талантът, винаги са го подценявали, от 2006 насам", посочи Горанов.

"Със сигурност грешките, които направихме, ерозират партията. Не мисля, че ГЕРБ е изчистил своя имидж, но в същото време не трябва да се бичуваме", смята още той за скандала с „Апартаментгейт”. По думите му в скандалите около имотните сделки има и хора, които не са от ГЕРБ. Положителното било, че при подобен тип скандали политическата класа си прави изводи как трябва да се държи.

По думите му кампанията на БСП е целяла да дискредитира целия политически модел. „Хората очакват резултати за себе си, а не негативна кампания”, разкритикува Горанов социалистите. Той допълни, че за втори път социологията даваше предимство на БСП, но са заложили на една кампания, която отдалечи хората от политиката.

"Твърде рано е да се радваме, добрият резултат на едни избори дава политическо доверие и дава перспектива", обобщи финансовият министър. Ниската избирателна активност Горанов обясни с това, че има много хора, които са извън България и пътуват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във