Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Лихвите - гадания и заклинания

Даже баба и внуче вече са осведомени, че от юни лихвите по кредитите започват бавно, но славно да растат. Откъм Щатите се задава нова криза, обмислят се предварителни рестрикции. За да не се случи  както при предишната криза от 2008-а, тя да ни завари по бели гащи. Но пък  превантивните мерки според финансистите ще оскъпят паричния ресурс. Всичко по темата - в новия "БАНКЕРЪ". 

И БНБ пропищя от фишинг

Атаките за кражба на лични данни, извършвани от е-крадци, които използват името и логото на Българска народна банка, не спират, сигнализираха наши читатели. В измамните съобщения пишело, че БНБ изисква банкови сметки и други данни от получателите, за да се актуализират банковите им сметки. Преди около месец Българската народна банка официално предупреди за  опити за фишинг атаки, извършвани от нейно име. Вижте в „БАНКЕРЪ“ в петък.

Радослав Миленков влиза в БНБ с мисъл за еврозоната

Часове след оставката на Димитър Костов като подуправител на БНБ и като ръководител на управление "Банков надзор", финансовият министър Владислав Горанов определи двуседмичен срок за избор на негов наследник. Оттам насетне всичко се случи по график. На 15 март управителят на БНБ Димитър Радев официално номинира за позицията Радослав Миленков, който до онзи момент бе председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете. Седмица по-късно номинацията на Миленков бе утвърдена от Народното събрание - без обструкции. Запознайте се подробно с темата в новия ни брой!

На ход е ДПС

Българският парламент агонизира. Към изначалната му неспособност да прави качествени закони и да контролира изпълнителната власт се прибавиха задълбочаващите се увреждания в тъканта на управляващото мнозинство. Опозицията на свой ред се раздели на "радикална" (БСП) и "конструктивна" (останалите). Около година сътресенията бяха овладявани с помощта на въздействие върху "системната опозиция" чрез метода на моркова (за ДПС) и тоягата (за "човека-партия" Марешки). Вижте в "БАНКЕРЪ"!

Яви се и нов кандидат за активите на ЧЕЗ

Чешката енергийна компания ЧЕЗ е започнала преговори с трета фирма за продажбата на българските си активи. Това твърди пред чешкото издание "Лидове новини" вицепрезидентът й Томаш Плескач. Очаква се новият кандидат да подаде конкретно предложение през април. Също тогава би трябвало и другият кандидат - индийската India Power, да внесе своята обвързваща оферта. Прочетете повече във „БАНКЕРЪ“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във