Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Трезори крият "евтината сметка"

През последните години банковите такси нараснаха повсеместно - и в Европа, и у нас. Това създаде предпоставки за изключване на определени социални групи от финансовия живот, хора, които не биха си открили банкова сметка заради високите разходи, а това пък би ги лишило от възможността за пълноценно участие на вътрешния пазар, а понякога и от конкретни обществени услуги. Всичко по темата четете в новия ни брой!

Появиха се "добри" интернет крадци

Модерната схема за телефонни измами у нас вече се използва и от световните фишинг таланти. Пазарът на киберзастраховки в световен мащаб нараства със значителни темпове, а организациите могат да се възползват от гъвкавите решения, които предлага този застрахователен продукт, за да защитят себе си и своите клиенти. Повече - в „БАНКЕРЪ“!

Алтернативата Радев

Към края на втората година от мандата си - независимо от някои слабости и пропуснати възможности, президентът Румен Радев  доказа най-важното: че не само на теория, но и на практика може да има алтернатива на политическото статукво. (Ако под това неясно понятие разбираме най-вече утвърдените властови субекти и наложената система от отношения и практики между тях и обществото.)  Вижте в „БАНКЕРЪ“ в петък.

Хъб мечти пред  празни тръби

През изминалите години някои от газовите проекти на Балканите се провалиха, други се забавиха, очертаха се нови... България в момента е разположена между три газопровода, но съществува реална опасност заради недалновидни управленски решения и въпреки изгодното географско положение на страната ни да се появят  проблеми  със снабдяването й със синьо гориво.  Запознайте се подробно с темата в новия ни брой!

Прокуратурата като "селекционер"

Ако прокуратурата беше селекционер на футболен отбор, то той по всяка вероятност можеше да бъде и шампион. В последните дни тези нейни "способности" се проявиха много ярко и осветиха правосъдната ни система, но в същото време са напът да взривят търпението на адвокатската колегия в цялата страна.  Четете в „БАНКЕРЪ“!

Facebook logo
Бъдете с нас и във