Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой №46 на в. "БАНКЕРЪ" четете:

Небостъргачи никнат на терена на "София-БТ"

Осребряването на активите на "Булгартабак" върви с пълна сила. След като преди година дубайската офшорка  "Булгартабак Трейд ФЗЕ" (Bulgartabac Trade FZE), регистрирана в Свободна Зона Джабел Али в Дубай и управлявана от Уалид Абделсеид Мохамед Ахмед (член на съвета на директорите на "Булгартабак холдинг"), придоби нацяло създаденото като „джоб за имоти“ дъщерно дружество на "София-Булгартабак "- "СФ-БТ" (в което бяха апортирани имоти за над 60 млн. лв.), тя вече се подготвя и да ги реализира подобаващо. Всичко по темата - само в "БАНКЕРЪ".

Кредитен ръст с ялова печалба

Българският банков сектор изглежда в много добра кондиция на подстъпите към предстоящия преглед на качеството на активите му, който ще проведе Европейската централна банка. Поне това показва цялостната картина, която рисуват данните за деветте месеца на 2018-а, публикувани наскоро от БНБ. Банковите активи продължават да растат. От близо 22 години в. "БАНКЕРЪ" класира кредитните институции у нас по пет показателя. Повече за класацията ще научите от новия ни брой.

Зелена светлина за Банка ДСК да купи Експресбанк

"До година и половина, максимум - две, Банка ДСК и Сосиете женерал Експресбанк ще се слеят. Дотогава двете банки ще продължат да съществуват самостоятелно." Това каза само за вестник "БАНКЕРЪ" Виолина Маринова, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК. 

"Летище София" - голям подарък за Коледа?

Процедурата по отдаването на концесия на "Летище София" навлиза в своята най-важна фаза. Събирането на оферти от кандидатите ще продължи до 22 ноември, а след това, ако не се стигне до ново удължаване на срока, ще започне пресяването им. Немалко подробности обаче остават скрити за широката публика и тази "мъгла" като нищо може да доведе до маса проблеми по време на 35-годишния срок, в рамките на който чуждестранни фирми се канят да управляват ключовата за националната ни сигурност инфраструктура. Още за концесията и подводните камъни - в новия брой на "БАНКЕРЪ".

Прекрояват страната заради еврофондовете 

Цяла година е изгубена в безсмислени обсъждания на новата схема на райониране на страната. Чиновници от Министерството на регионалното развитие и благоустройството обикаляха градове и села и уж водеха дискусии с хората, а на финалното обсъждане в края на миналата седмица в София се оказа, че управляващите нямат никакво намерение да променят предложения от тях модел, който ще замени сегашните шест планови региона с нови четири.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във