Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Предизборната кампания започна, врагът е общ и неясен

По какво се познава, че у нас предстоят избори? По няколко отличителни и константни белега. Когато обещанията завалят като пролетен дъжд на фона на уличен ропот  заедно с искания за оставки. Когато  в парламента почнат да си играят на "тука има-тука нема" кворум. Когато от ГЕРБ заговорят за стабилност (междувременно предотвратявайки "кървави" проектопреврати), от БСП заразмахват декларации, от ДПС се заусмихват, а Волен Сидеров се намръщи в поредния си боен филм. И ето на - предизборната кампания вече е започнала. Очаквайте всичко по темата в новия ни брой!

Клати ли се столът на главния архитект на София?

В последните дни един пост в социалните мрежи  получава все по- сериозно одобрение. Текстът му звучеше дословно така: "Когато цар Фердинанд решил да прави София европейска столица, си  докарал архитект от Виена, а  не си го взел от Червен бряг."  Зевзеци дори добавиха "защото не е имало  "подходящ"  кандидат от Мало Конаре“...Всичко по темата ще намерите в новия брой на „БАНКЕРЪ“.

Държавата дари Гергов с 43 милиона

Държавата  и общините  се оказват безсилни да се справят със схемите на великите ни "бизнесмени  приватизатори". Още сърбаме попарата на нашенските "модели" на раздържавяване и продължаваме да плащаме на хората, които успешно успяха да се впишат в кохортата на получателите (а често и ликвидаторите) на държавните активи, за да напълнят доволно собствените си джобове. Поредният пример за умението на един от тях да извие ръцете на държавата, за да се облажи с нови близо 43 млн. лв., е  "великият"  пловдивски хитрец  Георги Гергов.  Вижте в новия "БАНКЕРЪ"!

Емоции на пазара на черно злато

Най-едрите търговски къщи в света обявиха на 10 октомври, че не прогнозират спад на петролните котировки под 65 щ. долара за барел и предвиждат евентуален пробив нагоре - над 100 долара за барел през 2019-а заради щатските санкции срещу Иран. Тазгодишният ръст на цените на черното злато е провокиран от очакванията, че наказателната акция на Вашингтон срещу Техеран ще тества производствените възможности на страните членки на ОПЕК и на техните партньори извън картела. В резултат базовият сорт "Брент" поскъпна през миналата седмица до 86.74 щ. долара за барел - най-високата котировка от 2014-а насам. Повече в „БАНКЕРЪ“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във