Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой №22 на в. "БАНКЕРЪ" четете:

Как да съдим властта за грабеж

Такова чудо досега у нас не е имало - двамина българи да съдят Народното събрание по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени от неприлагане на европейското право.

Делото обаче е спряно до произнасяне на Съда на ЕС. Причината - предварително запитване до евромагистратите от български съд заради противоречивата практика у нас по въпроса дали общите или административните съдилища трябва да разглеждат исковете за отговорността на държавата за вреди, причинени от нарушаване на правото на ЕС. С една дума, формално става въпрос за подсъдността, защото властта у нас съвсем умишлено не е решила този въпрос. А тази правна дупка й позволява различни маньоври, когато това й отърва, или когато - не.

Още по казуса – четете в новия бр. 22 на в. "БАНКЕРЪ"

 

Кредитната карта e като нов чепик – важно  е да не те стяга

Ожесточената конкуренция между банките не отмина  и издаването на кредитни карти. Всички кредиторки автоматично преиздават картата с изтекъл срок и настойчиво търсят титуляра й  да си я вземе. Често наред с първата карта предлагат и втора - безплатна, за която  за първата година на ползване примерно такса не се дължи. Плюс  уговорката, че от новата карта - на чисто, клиентът може да си рефинансира старото задължение по първата карта и да намали  лихвата по него. И още -  банките се надцакват с процентите по парите, изтеглени чрез  кредитните карти или платени през тях.

Подробности по темата – в новия брой на "БАНКЕРЪ"

 

България е известна с три бактерии

Боже колко съм бил прав, когато навремето написах, че България е известна с две бактерии и Стоичков. Демек с три бактерии… Борисов е напът да смени Стоичков, но ние така и ще си останем известни с три бактерии… възкликна Тони Филипов, д-р

"Из делниците на един луд" вече и във в. "БАНКЕРЪ"

 

Редът в рекламата на София се отлага    

Десет години след като Столичният общински съвет прие наредба, с която уж трябваше да се въведе ред при монтирането на рекламни пана,  билбордове и всякакъв вид  рекламни изображения и  съоръжения в София, резултатът  и до днес е близък до нулата. Фасадите на сградите продължават да се "разкрасяват" без правила.

Защо? - ще разберете в новия брой на "БАНКЕРЪ"

 

Министър Димов лъска имидж с милиони

Министърът на екологията Нено Димов, който досега се прославя единствено с периодично възникващите  скандали около взетите от него решения, очевидно се е  заел  по-сериозно със собствения си имидж и този на авторитета на  управляваното от него ведомство. А възможността, която му се дава сега, е да похарчи сериозни европейски средства за осигуряване на това намерение, Това  очевидно  провокира подчинените му  да развържат кесията. Министерството е решило да похарчи

над два милиона лева  за тази цел, става ясно от обявените през този месец обществени поръчки.

Подробности по темата – в бр. 22 на "БАНКЕРЪ"

Facebook logo
Бъдете с нас и във