Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ", четете:

Балтон за 20.5 млрд. към копче за 3 милиарда

От края на социализма до днес АЕЦ "Белене" възкръсва за четвърти път. Това възкресение заприлича на изваждането на не носена, но вече остаряла дреха, вмирисана на нафталин от дългогодишното си пребиваване в гардероба. Защитниците на ядрената енергетиката обаче веднага ще възразят, че тя отново се превръща в моден шлагер като в онези времена, когато никой не я подлагаше на съмнение. Всичко по темата в новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Регламентът за личните данни е излишна бюрокрация

При всички случаи този регламент е една прекомерна административна намеса. Особено за малкия и средния бизнес. Това е пример за едно европейско пререгулиране и излишна бюрокрация, която влошава бизнес климата без нужда. Така или иначе, компаниите под страх от глоби ще трябва да извършат редица административни дейности, които са непродуктивни. Те няма да увеличат техните продажби, печалбите им, няма да увеличат и възнагражденията на хората. Това казва Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, пред в. "БАНКЕРЪ" Интервюто може да прочетете в  новия ни брой.

Програма в чекмедже

Неоспоримият факт, че от доста време насам програмите на правителствата са само за парлама и нито се изпълняват, нито отчитат, отразява две печални особености на българската държава и обществото ни. В своето единство те дават логично обяснение защо сме най-бедната и корумпирана страна в ЕС, защо сме на дъното на всички класации и продължаваме да пропадаме под нея и защо напук на всички факти премиерът на тази държава самоуверено твърди, че тя "никога не е била толкова добре".  Всичко по тази тема - във в. „БАНКЕРЪ“.

За първи път боклукът има цена

С промените в закона такса смет ще може да се определя според индивидуалното количество битови отпадъци за имота или според броя на ползвателите на услугата в имота. За да се плаща според количеството боклук, общините може да задължат хората да купуват определен минимален брой торби, с които да си изхвърлят сметта. На заседанието на работната група обаче е станало ясно, че найлоновите торби са вече в забвение. Те не били подходящи, защото не сме дораснали за тях. Проучвания показвали, че малко хора биха давали пари за торби, повечето биха крили пребладаващата част от боклука, който изхвърлят в други, а не нарочно платени за целта опаковки. Вижте във в. „БАНКЕРЪ“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във