Банкеръ Daily

Общество и политика

Днес е ден за размисъл

Днес е ден за размисъл преди предсрочните парламентарни избори в неделя. Предизборната кампания беше официално закрита в петък вечерта.

Днес агитацията е абсолютно забранена от закона.Над 7.5 милиона бюлетини вече са готови за вота у нас, повече от  360 хиляди - за гласуването зад граница. Секциите, в които ще се гласува у нас, са малко над 12 000. Те ще отворят врати точно в 7 сутринта в неделя.

Алкохолът в деня за размисъл и навръх предсрочния вот в неделя ще бъде разрешен поне в половината от населените места в страната.

Продажбата на алкохол спира в Пловдив, Варна, Стара Загора, Кърджали, Перник, Смолян, Враца, Сливен, Разград, Силистра, Шумен и Добрич. Позволена е консумацията и продажбата в София, Бургас, Русе, Благоевград, Монтана, Велико Търново и Хасково.

Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова се забраняват продажбата, сервирането и употребата на алкохол в изборните помещения и непосредствено прилежащите им територии днес и в изборния ден - утре /26 март в столицата/. Това се посочва в заповедта на кмета, публикувана на сайта на Столичната община.

Над 14 хиляди полицаи ще пазят реда в изборния ден.

Facebook logo
Бъдете с нас и във