Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия бр.12 на в. "БАНКЕРЪ" четете:

КАК СЕ ДОИ ЛЕТИЩЕ

Печелившите държавни дружества у нас отдавна са се превърнали в хранилки за определени фигури, частни фирми, а чрез тях и за различни партии. Знайни и незнайни бизнесмени, с протекцията на началници-фойерверки, богатеят за сметка на държавата, отклонявайки с нагласени обществени поръчки милиони левове в "правилната" посока. Христоматиен пример в това отношение се оказва "Летище София". Броени дни след като пое неговото ръководство назначеният от служебното правителство нов изпълнителен директор Пламен Станчев обясни какво се е случвало с харчовете на най-големия ни международен аеропорт. 

ПАТРИОТИТЕ ДЪРЖАТ "ЗЛАТНОТО КЛЮЧЕ" ЗА БЪДЕЩИЯ КАБИНЕТ

Всички социологически агенции посочват, че силите на двамата основни претенденти ГЕРБ и БСП за спечелване на предсрочните парламентарни избори на 26 март са практически изравнени. И че развръзката на този спор ще дойде в последния момент или по-точно в самия ден на гласуването. При това положение, независимо кой ще бъде първи и кой втори, съставянето на правителство няма да зависи толкова от него, колкото от "бронзовия медалист". Засега всички проучвания сочат, че това ще са "Обединени патриоти". Защо без тях няма да се справят нито ГЕРБ, нито БСП, ще научите от "БАНКЕРЪ".

ЩИТ СРЕЩУ ФИНАНСОВИ КАТАСТРОФИ

Навремето Уинстън Чърчил е казал: "Твърди се, че демокрацията е най-лошата форма на управление, но по-добра не е измислена."  Хубаво е да се сещаме за тези думи на британския политик всеки път когато на дневен ред излезе темата: "За или против валутния борд в България." Защото паричната система на страната ни е преживяла през последните 150 години всякакви валутни режими, но единствено системата на валутния борд, въведена през юли 1997-а, засега осигурява непоклатимата стабилност на националната ни валута. И тя е толкова устойчива, че може да работи дори ако еврозоната рухне и еврото - валутата, към която е привързан левът, изчезне. Всичко по темата - в новия брой на "БАНКЕРЪ".

УБИВАТ КОРАБОСТРОЕНЕТО В РУСЕ

НяКОЙ е преценил, че ако се "осигури" спиране на производствените процеси в корабостроителницата в Русе, това ще срине цената й, а когато тя окончателно бъде обявена в несъстоятелност, може да бъде напазарувана за нищожни пари. И то напълно "почистена" от дългове (схема, която се ползва често и която в. "БАНКЕРЪ" описва от години). За да се стигне до тази крайна цел, се пристъпва към запечатване на производствените бази и намиращото се в тях оборудване. Подробностите четете само в новия брой на "БАНКЕРЪ".

КЪДЕ СИ, "СЕРЖАНТ МАКС"?

Спомняте ли си онази рекламна кампания с участието на Мария Силвестър в ролята на "Сержант Макс", която обещаваше свръхбърза мобилна 4G връзка от името на "Макс Телеком"? Е, рекламата отшумя преди няколко години, но същата нерадостна съдба сега заплашва да сполети и фирмата, която я създаде. Тръгнала с амбициите да е реален конкурент на големите играчи - "Теленор", "Мобилтел" и "Виваком", днес "Макс Телеком" е притисната до стената. Тихомълком бяха затворени всичките й магазини и щандове в страната и сметки вече могат да се плащат само в дилърските пунктове и чрез банкови преводи. В новия си брой в. "БАНКЕРЪ" разказва какво се случва с перспективната някога компания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във