Банкеръ Daily

Владислав Панев:

45-ото Народно събрание отнесе в историята манталитета „ГЕРБ“

„Равносметката ми от краткия живот на 45-ото Народно събрание е, че този парламент свърши основната си роля – да отнесе в историята манталитета „ГЕРБ“ и манталитета „Борисов“. Това каза пред БНР Владислав Панев, ексдепутат от „Демократична България“, съпредседател на „Зелено движение“, финансист.

„Иначе това, което трябва да се разследва в бъдеще е случаят с фирмата „Градус“ и отправените обвинения – институциите трябва да се задействат буквално следващите дни, защото репутацията и доверието в капиталовия пазар е поставено на карта. НАП и КФН трябва да проверят сделките по този казус“, подчерта още той. 

„НАП е орган към Министерския съвет и може още в следващите дни да се направят кадрови промени, за да се възстанови доверието към институциите, защото то последните години беше на критично ниски нива… А откакто сме членове на ЕС се изливат десетки милиарди левове субсидии в земеделието и това предполага този отрасъл да бъде сравнително корупционен“, коментира още Панев.

По думите на Владислав Панев служебният кабинет трябва освен да осигури честни и прозрачни избори, без купен вот, но и да осигури работеща икономика, защото инфлацията расте в световен мащаб.

„Също в рамките на месец трябва да бъде преработен и внесен в ЕК Планът за възстановяване и устойчивост, това е голямо предизвикателство за служебния кабинет. В този план трябва да се повишат исканите средства за жп транспорт, за дигитализация, за справянето с ръста на цените за въглеродните емисии, които поставят България в доста неизгодна позиция“, коментира още ексдепутатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във