Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой 43 на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Щонов дава бонус на германска фирма

Българската държава не дължи никакви пари за нереализирания проект на германската частна компания "Кльостерс", представлявана у нас чрез дружеството с ограничена отговорност "Цемеко". Това става безпощадно ясно още с решение на Висшия административен съд. Но сега министърът на икономиката Васил Щонов е решил да и плати три милиона евро. А решението затова е вмъкнато като тайна точка на последното заседание на Министерския съвет. Цялото разследване ще намерите на страниците на "БАНКЕРЪ".

 

Пенсии "по Дянковски"

Що е то пенсионна реформа по "Симеон Дянковски"? Затягане на коланите в името на далечното светло бъдеще, което най-вероятно малцина от осигуряващите се сега ще доживеят. Точно това ни предлага сега служебния кабинет. Всичко по темата ще намерите в новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

Прокуратурата затъна в блатото "енергетика"

Още десет правителства да се опитат да оправят проблемите в енергетиката ни, пак ще останем там, където сме сега. Петте производства, които прокуратурата образува преди година и половина, след падането на ГЕРБ от власт, все още са до под кривата круша. Защо това е така ще научите само от в. "БАНКЕРЪ".

 

Кабинетът "Близнашки" харчи и за компютри

От изнемощелия държавен бюджет с лекота се харчат милиони левове за всевъзможни технологични джаджи, които да радват депутатите и служителите в министерствата. Така беше и миналата, и по-миналата година. Така е и при служебното правителство. Кой колко устройства си е купил вижте в новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

Нови коли и за пътната агенция

След Националната служба за охрана, ДАНС и НАП в началото на тази седмица и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров е разписал четири договора за покупката на нови моторни превозни средства. А по всичко изглежда, че доставчиците са били предварително предопределени. Кои са печелившите ще научите ексклузивно от новия брой на седмичник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във