Банкеръ Daily

Общество и политика

242 са вече заразените с коронавирус у нас

Новите случаи на заразени с коронавирус са 22, така общо стават 242. Това стана ясно от думите на проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, който съобщи последните данни за развитие на заболеваемостта от Ковид-19.

Сливен е нов град за географията на коронавируса у нас.

"Към този час 22 са новорегистрираните, 16 от тях с в София, 1 в Сливен, Пловдив 2-ма, 1 в Плевен и 2-ма в Благоевград. Всъщност новата област е Сливен. 242 случая", обобщи Венцислав Мутафчийски. Той информира още, че в света за деня са регистрираните са нараснали със 100 хиляди.

Заболелите в столицата не били контактни помежду си, сред тях имало работещи в Пета градска болница.

"Пациентите от "Пирогов", които бяха в критично състояние вече са "в стабилизирано, но тежко състояние", каза Мутафчийски. В болница са 40 от заболелите. Излекуваните са петима.

"Проведени са консултации със здравния министър за обособяването на интензивни отделения за лечения на коронавирус във всяка болница, както и за разкриването на още лаборатории в областните градове", каза още Мутафчийски.

"Щом като премиерът може да спазва забраните, всеки може да ги спазва", изтъкна генералът. И посочи, че Борисов се топлел в кабинета си с малък радиатор, защото климатичната инсталация на Министерския съвет е изключена. Изключването на общите климатици било по препоръка на германския институт "Кох".

Математическият модел допуска, че ние откриваме само двама души от 11 заразени, посочи още шефът на щаба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във