Банкеръ Weekly

Общество и политика

СЕКСЪТ КАТО БИЗНЕС

Страните от Югоизточна Азия попадат предимно в следващия раздел на обзора, но има няколко държави, които не се класират за най-високата оценка. Например Южна Корея. И тук има и квартали с червени фенери, и турски бани, и хубав масаж, струващ не по-малко от 200 долара, който масажистките придружават с всякакви други услуги, стига клиентът да пожелае. По-леснодостъпни за чужденците са местните студентки. Запознанствата стават в бар или в дискотека, цената се колебае около 60 долара за сеанс. Има и рискове - визитата при прелестната дама нерядко завършва с неочаквана среща с някой млад специалист по бойни изкуства, който ви предлага... да купите бутилка бира за 500 долара.


Жителките на Тайван са националистки. Местните мъже се задоволяват срещу 20, а чужденците - срещу 80-150 долара. Подобно е положението и във Виетнам. Изборът тук е богат - цените са относително ниски, качеството на услугите е приемливо. Достъпът е повече от лесен - всяка велорикша ще достави клиента където трябва. Трябва да се има предвид обаче, че това не е съвсем легално и има опасност да възникне конфликт със служителите на закона. В този случай не е излишно да имате в джоба някой долар.


С нещо може да ви зарадва и Африка. В една мюсюлманска държава, каквато е Мароко, където съществуват по-либерални разбирания, винаги може да се намери момиче в бара на някой скъп хотел. Но срещата трябва да стане в отделно наета стая (да въведете жена в собствената ви стая е нарушение на закона). Така че към 100-200 долара за услугата трябва да се прибави и стойността на още една самостоятелна хотелска стая.


На другия край на африканския континент - в ЮАР, проституцията е забранена, но някои жителки на бившия СССР се правят, че не знаят това. За една нощ те взимат по 50-100 долара. В някои заведения към цената се прибавят питието и лека закуска. Но в ЮАР вече не е безопасно за хората с бяла кожа и не е препоръчително да ходят вечер по улиците, а колата трябва винаги да е заключена.


В Австралия, както в Америка, трябва да се знаят местните закони - за различните щати проституцията се регламентира по различен начин. И тук публичните домове се наричат салони за масаж или студии. Цените на услугите в тях варират от 50-100 долара за час. В Нова Зеландия също не е трудно да се намерят салони за масаж или компаньонки - срещу 90-120 долара за час.


Странни са законите в Канада. Тук може да се проституира от 14-годишна възраст, но клиентът може да има контакт само с проститутка, навършила 18 години (как се съгласуват двете условия на практика, не е ясно). Ако няма проблеми с възрастовите ограничения, клиентът може да си избере call-girl от специален каталог за около 100 долара за час.


Латинска Америка със своите пламенни танци и многоцветни фиести е още една мъжка легенда. В много отношения може би тя е вярна: тук в професионално отношение значително изпреварват Западна Европа. В Мексико е достатъчно да се купи вестник и да се отгърне на колонката със заглавие Еstetuca. Ако не успеете да се справите с информацията, обърнете се към някой шофьор на такси. Но приключението е свързано с немалки разноски: 10 долара за вход в бара, 30 долара за една чаша бира. Другите развлечения струват 100 долара. Аналогична е ситуацията и в Доминиканската република. В Боливия сексуслугите струват 75 долара за 2-3 часа. Примерно толкова струват и в Колумбия, Еквадор и Уругвай.


Капани за самотни мъже


Има и група страни, закъдето си струва един самотен мъж да замине специално заради сексуалното преживяване. Например в Аржентина. Веднъж попаднал там, той трябва да насочи вниманието си към обявите от рода: Пиене и момичета, Пиене и компания, Стрипбар - 50 долара за традиционен секс и 100-200 долара, за да оцените латиноамериканските жени по достойнство. Във Венецуела е много важно да не сгрешите: масахистас - това съвсем не са последователи на Захер-Мазох, а масажистки. Едва ли ще срещнете такъв масаж другаде - при това само за 60-100 долара за час. Чилийските жрици на любовта отстъпват може би само на бразилските. Гарантирано ви е сравнително добро качество срещу 100-200 долара за една нощ.


Но най-съблазнителното място в Латинска Америка, разбира се, е Бразилия. Страна с богати традиции, именно тук още през 80-те години се състоя първият конгрес на проститутките. Друг забележителен факт е, че по време на знаменития карнавал в Рио-де-Жанейро властите раздават 10 млн. презерватива! И не напразно - ако не сте стиснат, за 100-200 долара за нощ (тук никой не брои часовете) върховните изживявания са ви гарантирани.


Малко по на юг, в Коста Рика, всичко е легално. Представителките на най-древната професия притежават лицензи и съответните документи. И не е сложно да бъдат открити притежателките на тези лицензи. Средно за една нощ таксата е 40-50 долара. Ако сте на хотел, се доплащат още 10-15 долара. Придържащите се към икономия могат да се задоволят с еротичен масаж за скромните 35 долара.


Недалеч от Каста-Рика е легендарната Куба - Островът на свободата. Сексуслугите тук са нелегални, затова пък широко разпространени. Най-добре е да се наеме частна квартира, защото в хотелите взимат огромни рушвети, за да пуснат посетителката в стаята, а могат и да не я пуснат въпреки подкупа. Затова пък за 30 долара получавате цяла нощ с 18-20-годишна проститутка от най-висока класа. А ако решите да пожертвате 80 долара, ще запомните тази среща за цял живот. В Куба можете да се запознаете с всяка жена, стига да не е в мъжка компания.


Приключения може да се намерят и в Африка - в Кения, Нигерия, Кот д'Ивоар, Танзания. Ако не беше опасността от СПИН, Екваториална Африка би била без конкуренция - 10-12 долара за една нощ в най-скъпия хотел на Кения, 45 долара - за изпълнение на всякакви желания. Удоволствието заслужава да се научат две-три фрази на френски: местните жени не говорят английски, а камо ли други езици.


Европа предлага някои екстри. В Прага например във всички вестникарски павилиони може да купи специален план на града - пътеводител Prage Sex Guide. Между всички бивши соцстрани Чехия минава за най-привлекателна. И въпреки че посещението на сексклуба може да струва 100-200 долара, всичко друго в страната е много евтино.


Холандия, и в частност Амстердам, е още една легенда. Проституцията в Холандия е официална професия, отнасяща се към сферата на услугите. Всички проститутки са членове на профсъюза и плащат данък общ доход. В страната има и асоциация на потребителите на сексуслуги. Практически цялата сексиндустрия е легална. Но сред туристите е популярна т. нар. проституция през прозореца. Вървиш по улицата (не по всяка, разбира се) например и зад всеки голям прозорец има проститутка. Но трябва да умееш да се договаряш, все едно сключваш контракт - трябва да си едновременно и бизнесмен, и юрист. Условията трябва да се договарят подробно и достъпно, за да няма впоследствие недоразумения заради езикова бариера, всички видове услуги се договарят конкретно, включително и такива подробности като събличане и обличане, засичане на време от клиента или от проститутката, видове пози и т.н. И въпреки че в самото начало ще ви назоват сумата от 30 долара за половин час, в действителност може да се окаже, че ще платите два пъти повече. Ако, разбира се, докато се пазарите, не изчезне желанието ви за секс.


Всички тези порядки важат и за холандските владения - да речем на о. Аруба. Тук пазарът също се конкретизира до детайли, но общо излиза около 100 долара. Минимумът е 40 долара. На остров Кюросао има публичен дом Мираж. За вход, пиене и закуска трябва да се плати долар и половина. За компаньонка - още 30 долара, но затова пък действа принципът аll included.


Струва си човек да посети и Индия - по успехите си в сексиндустрията тя е младият тигър, както са Тайван, Южна Корея и Хонконг в икономиката. В това отношение я чака голямо бъдеще. Цените тук са много ниски: 2 долара - на улицата, и до 30 долара - за по-качествени услуги. Но и тук не трябва да се забравя за опасността от СПИН.


Подобна е картината в Индонезия. Официално проституцията в страната е забранена. Но количеството нарушители на този закон на квадратен метър е едва ли не най-високото в света. Не се гнусят да припечелят нещо с този занаят и омъжените жени. Цените варират от 50-200 долара за една нощ. Сведущите в тези въпроси се отзовават похвално за Камбоджа, въпреки че тук проституцията също е забранена. Цените са между 3 и 5 долара, а за по-качествени услуги цената стига до 25 долара, които се плащат на сутеньор. Два полезни съвета: носете презервативи със себе си, защото местното производство е с ниско качество. И никога не плащайте предварително. Тук се срещат представителки на две националности: виетнамки и кхмерки. Първите обичат да си правят реклама, вторите са по-въздържани. Впрочем не е препоръчително човек да се доверява на рекламата.


В страните от Югоизточна Азия трябва да се има предвид спецификата на местните закони. От Малайзия например могат да ви депортират, ако се разбере, че сте били в затворена стая с мюсюлманка. И въпреки това любителят на риска може да намери някое момиче, което би се съгласило да прекара с него определено време насаме. В зависимост от качеството на услугите цените варират от 20 до 240 долара. Между другото в тази страна правят първокласен масаж - в прекия смисъл на думата. В Сингапур в кварталите с червени фенери работят предимно филипинки, а цената на услугите тук е около 200 долара.


Филипините и Тайланд: четвъртата група


Тези две страни заслужават да се обособят в отделна категория. Онези, за които сексът е главен интерес в живота, смятат тези страни за истински рай.


На Филипините проституцията е забранена, но жените, работещи в баровете, се подлагат на редовен медицински преглед. Има много такива работнички в бикини. Не е трудно да се намери и подходящият бар. Но да не се излъжете - на надписа отвън не трябва да има думата караоке. Това са суперскъпи барове за заможни японци. Трябва да се знае, че към филипинките не трябва да отправяте покана с пръст - това се смята за оскърбление. Запознаването се извършва сдържано и културно. Обикновено се започва с обичайни въпроси за името, откъде сте, в кой хотел сте отседнали, за първи път ли посещавате Филипините. Ако говорите английски, по-добре да не уточнявате произхода си, за да не плащате излишни пари. След това трябва да се обърнете към мадам (мама-сан), която винаги е налице, и да й посочите кое от момичетата сте избрали. Освен това трябва да платите някоя евтина напитка за себе си, за момичето, а на мама-сан се плаща такса за бара (около 10 долара). След това момичето се преоблича и отива с вас в хотела. На нея се плащат от 30 до 60 долара. Размерът на сумата се определя от вас, а не от момичето. Ако все пак тя поиска 100 долара, трябва да обясните, че не сте от Япония.


Колкото и странно да е, в Тайланд проституцията е нелегална. Дори танците с голи гърди са забранени. Но шансът на човек, който не ползва презервативи да оживее, тук е не по-голям от този на парашутист, скочил без парашут. Между другото, не е излишно предварително да определите националността си. Цял свят например мрази руснаците, защото, пръскайки наляво и надясно доларите със съмнителен произход, те са качили цените в Тайланд няколко пъти. Сега за висшата класа се плаща 60 долара, а преди тук да нахлуят руснаците, цената не е превишавала 20 долара.


Да се намери публичен дом в Тайланд е много лесно. Дори да не знаете какво означава Пат-Понг (район на Банкок), всеки шофьор на такси ще ви закара, където трябва. Само че не му позволявайте да спира до самото заведение, иначе в цената ще се включат и неговите комисиони. Има голяма разлика между първия и втория етаж на подобно заведение. На първия е по-спокойно и по-тихо, просто си избираш партньорка и това е. На втория обаче има сексшоу, но невинаги е безопасно. Тук също се плаща на мама-сан т.нар. откуп (bar fine). Освен това ще трябва да се наеме стая в евтин хотел, защото в скъп хотел момичето няма да го пуснат. Впрочем има и такива хотели, където сексуслугите влизат в цената на стаята - 30-55 долара (това зависи от града, категорията на заведението и вашата способност да се пазарите). Тук обаче не обичат да се пазарят. Момичетата от втория етаж не обичат да напускат мястото си и предпочитат да обслужват клиентите, без да напускат заведението.


Що се отнася до салоните за масаж, в тях веднага трябва да уточните от какво имате нужда. Без това ви правят обикновен масаж (наистина великолепен). Ако пък клиентът произнася - частен специален, масажистката го обслужва съвсем по друг начин (при това цената за услугата остава почти същата).


Като относително невинно развлечение може да се препоръчат ресторантите hands free - забавлението е в следното - с приборите келнерката храни клиента, докато той използва ръцете си, както му скимне.


И още. Тайландските жени изискват вежливо отношение към себе си, те са много обидчиви и ревниви. Затова е желателно да се прекарва отпуск с момичето, с което сте се договорили в първия ден, или трябва да търсите ново момиче в друго заведение. С една дума - тайландските проститутки са същества със сложна душевност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във