Банкеръ Daily

Общество и политика

216 000 българи са си намерили работа през 2019

През 2019 г. 216 000 души са намерили работа чрез посредничеството на бюрата по труда. Това заяви социалният министър Деница Сачева при връчването на първите годишни награди на Автомобилен клъстер България, с които бяха отличени най-успешните компании в индустрията за 2019 г., и подчерта, че Автомобилният клъстер ще наеме 3200 работници, които са били удовлетворени от трудовите посредници.

До края на април социалното министерство ще предложи промени в Кодекса на труда, които да създадат възможности за повишаване на заетостта и по-добра защита на правата на работещите. "Работим и по програма за привличане на висококвалифицирани специалисти, с която да осигурим по-добри условия за развитието на икономиката на България", каза Деница Сачева. 

Тя подчерта нарастващото влияние на корпоративните политики за повишаването на квалификацията на служителите на фона това, че се увеличават и изискванията към тях. "В съвременния конкурентен пазар ще спечелят онези работодатели, които гледат на хората като на най-ценния си капитал и инвестират в развитието на знанията и уменията на своите кадри", добави още министърът на труда и социалната политика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във