Банкеръ Daily

Общество и политика

2050 са в болници с Covid в София, 229 - в интензивни отделения

Дончо Барбалов

Сериозно увеличаване на болните от Covid в София и София - област, отчете зам.-кметът по здравеопазване в София д-р Дончо Барбалов в комисията по здравеопазване на Столичния общински съвет. 2050 са хоспитализираните, като от тях 229 са в интензивни отделения. 282 - ма души са настанени в общинските болници. 

Увеличен е броят на хоспитализираните млади хора. Над 50 процента от леглата в общинските болници са за пациенти с Covid, посочи д-р Барбалов. "По информацията, която имаме и поддържаме ежедневно с директорите, те имат необходимите предпазни средства, дезинфектанти, кислород - знаете, че е много важен в такава ситуация. Материалното обезпечение е налице. Проблемът е с кадрите и с умората, която повече се натрупва в резултат на доста дежурства и много интензивни грижи, които трябва да се полагат за такива пациенти", обясни той.

През целия ден от столичния оперативен щаб водят разговори с представителите на различните браншове в София по повод усложнената Covid обстановка, информират от пресцентъра на Столичната община. С бизнеса се обсъждат препоръките на столичната РЗИ за затваряне на ресторантите и моловете. Заседанието на столичния оперативен щаб тече в момента. Все още няма решение за затваряне.

Facebook logo
Бъдете с нас и във