Банкеръ Daily

Общество и политика

204 са новите случаи на Covid-19 у нас

204 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при направени 4137 PCR теста, показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ. 

Според тях за последните 24 часа у нас са починали 16 души, а излекувани са 264. Така общият брой на жертвите става 404.

 Заболелите у нас са 12 159, активните случаи са 5 071.

Излекуваните общо са 6 684 души. Хоспитализирани са 823 човека, 43 са в интензивно отделение.

Най-много са новозаразените в София - 51, следва Варна - с 42 и Добрич - с 19.

Тревожна e ситуацията във Варна! 58 нови положителни проби за COVID-19 бяха установени в дом за възрастни хора.

Общо 102 души са заразените в дома "Св. Георги”. Сред тях са и 9 души от персонала. От РЗИ-Варна са предприели всички необходими мерки, за да предотвратят разпространението на вируса. От началото на заразата в дома починалите са трима.

Междувременно се появи и първи случай в дома за стари хора "Гергана”, завършил с фатален край.

Всичко започва преди 3 дни с първия заразен в дома. Въпреки че са предприети мерки, случаите се увеличават, а вече има и 3-ма починали.

Все още не е ясно защо се е стигнало до голямото огнище на заразата, а от здравната инспекция са изпратили предписание до прокуратурата, за да бъде извършена проверка по случая.

И в дома за стари хора "Възраждане" в Русе има 3-та жертва - това е жена на 89 години. Броят на заразените там остава непроменен - 90 души, от които 83-ма обитатели на дома и 7 души персонал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във