Банкеръ Daily

Общество и политика

1681 са новите случаи на коронавирус у нас

Откритите новозаразени с коронавирус у нас през последното денонощие са 1681, според данните от Единния информационен портал. Направени са 13 697 теста,  като положителни  са се оказали 12.27% от изследваните.

Най-много са новите случаи в София-град – 499. В областите Пловдив и Плевен те са съответно по 150 и 115.

Общо 4502 заразени остават за лечение в болница, като в интензивно отделение са настанени 378 човека. Излекуваните са 800.

От информационният център съобщават и за 49 починали. 

Медицинските служители, при които е открит новият коронавирус, са 10 183. Нови 40 случая са регистрирани през последното денонощие.

Ваксинираните през последното денонощие са 15 927. С поставена доза са вече 204 439 човека. С втора доза са 37 181 българи.

От 1 март се разрешава провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април - и в чужбина. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със своя заповед. 

Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между посетителите.

Със същата заповед се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Отпада забраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във