Банкеръ Daily

Общество и политика

15 хиляди са българите в засегнатите от коронавируса райони в Италия

15 хиляди са българите в засегнатите от коронавируса райони в Италия. Малко над 300 наши сънародници са в окупираната зона, която не може да се напуска, съобщи генералният консул на България в Милано Таня Димитрова.

"Разпространява се коронавируса, диагностицираните заразени от вируса са 230, седмата жертва беше взета", обяви Димитрова пред БНТ. 

Тези, които искат да се прибират вече са си купили билети. По-голямата част от билетите за днешните полети към България са изкупени.

На територията на България вече действа Кризисен щаб, който ще вземе всички превантивни мерки срещу навлизане на коронавируса в нашата страна.

На пристигащите от Италия се препоръчва 14-дневна карантина.

Ако вече има някакви признаци, той директно се поставя под медицинско наблюдение.

Към момента у нас са достатъчни защитните облекла, маските и тестовете за коронавирус. Всичко е осигурено за екипите, съобщи главният държавен здравен инспектор и зам.-шеф на Националния кризисен щаб срещу коронавируса доц. Ангел Кунчев.

Отрицателен е тестът на жената от Пловдив със съмнение за коронавирус. Това обяви директорът на Националния център за заразни и паразитни болести д-р Тодор Кантарджиев

Жената е приета в Инфекциозната клиника с температура и мускулни болки, след като е била в Северна Италия - в район, в който има заразени с болестта. Тя сама е пожелала да й бъде направен тест за коронавирус, след като е приета с температура 37,1 градуса.

Заради зачестилите случаи на коронавирус в Италия до 27 март "България ер" отменя полетите си от и до Милано.

Всички пътници по анулираните полети могат да поискат пълно възстановяване на сумата за самолетните си билети, както и да променят датата си на пътуване, без да плащат такса.

Днес на летище София ще се проведе учение за реакция при случай на коронавирус, съобщиха от МВР. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във