Банкеръ Weekly

Общество и политика

В новия брой 42 на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Антитела ликвидират смъртоносната ебола

Истерията около светкавичното разпространение на смъртоносната болест ебола остави на заден план страховете от СПИН епидемия. В САЩ и Канада стриктно измерват температурата на всички пристигащи пътници от Западна Африка, Великобритания предприе драконовски мерки за охрана на границите си. Самолети кацат аварийно заради пасажери със симптоми на обикновен грип, пациенти със съмнения за ебола са поставени под карантина в Белгия, Бразилия, Канада и Щатите. В Прага полицията отцепи централната железопътна гара заради ганаец, а македонците затвориха в хотел 70 души заради починал англичанин с цироза на черния дроб, предизвикана от проблеми с алкохола. Американците дори обявиха награда от 1 млн. долара за този, който създаде най-добрия проект за защитен костюм срещу ебола. Тази паника, надхвърляща всички познати граници, от една страна, е оправдана, тъй като болестта е много страшна. Дали сме изправени пред глобална пандемия, ще разберете в "БАНКЕРЪ".

 

"Служебни" правила за европарите до 2020-а

Някои от решенията на т. нар. временен кабинет ще имат решаващо значение за години напред. Такива именно са постановленията за определяне на някои от най-важните правила за еврофондовете до 2020 година. Наистина точно сега е времето за подобни действия и липсата на редовно правителство е просто стечение на обстоятелствата, но част от въпросните разпоредби трябваше да са приети още в края на 2013-а и забавянето им с още месец или два е напълно без значение. Други са си валидни, но просто се изменят по вкуса на служебната власт. Повече по темата четете в новия брой на в. "БАНКЕРЪ".


Трети рунд: "София тех парк" и банките

Опитите на "София тех парк" да осигури средства за реализацията си засега удрят на камък, тъй като банките отказват да му отпуснат исканите кредити, заради съмнение към предлаганите обезпечения. Какво е последното развитие на казуса ще научите само от в. "БАНКЕРЪ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във