Банкеръ Weekly

Общество и политика

Пожар от пожарникар

Той няма банкова сметка. Няма и пари. Затова кампанията му е най-евтината. Харесва клиповете на ДПС. Нищо не обещава на хората. Но е убеден, че когато България започне да изнася газ, българите няма да плащат за домакински нужди и отопление поне през първите 10 години.

Блокирал е Закона за МВР, защото управляващите искат да вдигнат с 20% заплатите на пожарникарите и полицаите. Откъде накъде?!

Пише двойка на правителството. Пръв да си отивал премиерът Пламен Орешарски. Защото взимал само заеми, които после нямало как да бъдат върнати. Твърдо стои зад слогана на БСП "Социалното винаги побеждава", тъй като ГЕРБ винаги мисли за хората, а социалното в този смисъл е в основата.

"Сергей Станишев просто си лъже", твърди още Бойко Борисов в 38-минутна успиваща неделна телевизионна сага. За него победата на евровота с един глас повече от БСП ще е възход.

"Станишев какво е", промива предизборно мозъка на електората? "Двама боксьори се млатят" в клипа му, а те (БСП)"не са се събличали и по физическо".

Наистина, как е възможно опонентите да дразнят бат Бойко, при положение че той винаги е готов да им бие дузпата?

Запечатаното на лента телевизионно интервю един ден наистина може да влезе в учебниците - по журналистика, по политология, актьорско майсторство, съвременна българска история и т. н. И спокойно може да мине под рубриката "Не правете като тях, за да не станете за смях". Защото достатъчно се изписа и за имотите, и за парите на ГЕРБ, и за най-приближените съпартийци на Борисов, част от които са клиенти на прокуратурата.

За безплатен газ, при това 10 години напред, не сме чели дори в кандидатстудентските бисери. "Върхът на сладоледа" обаче е, че бившият пожарникар и полицай е твърдо "против" вдигането на заплатите на пожарникарите и полицаите. Нима тази 50-хилядна армия не е нужна на ГЕРБ в надпреварата за евровота? Или по-важното сега е да се набие временно канчето на Цветлин Йовчев?

Има и още нещо: ако в правителството на Борисов попадаха хора избрани на случаен принцип, какъвто и да е Орешарски , все пак той има солиден професионален опит. Дори и само по тази причина стои някак си по-логично, вместо да се притеснява за финансите на държавата, Борисов да се стреми поне да замаже щетите, които нанесе на България неговият финансов министър Симеон Дянков. Всичко друго е пожар!

Facebook logo
Бъдете с нас и във