Банкеръ Weekly

Общество и политика

Партийна умора ли?!

Който твърди, че имало умора от партиите, да си дръпне думите назад! Движение "България без цензура" стана партия в трихилядната Зала 1 на НДК с куфар обещания от страна на лидера Николай Бареков. А за такъв куфар трябва място - поне два премиерски мандата за бившия телевизионен водещ. И то какви мандати - просто главозамайващи.

В средата на първия доходите скачат "рязко", за да станат "достойни". Работни места ще има "за всички", не само 250 хиляди, както обещаваха БСП. Прогресивното облагане се връща, за да прибере повече пари от богатите. ДДС-то се диференцира за храни и лекарства, за да олекне на бедните. Корупцията ще е гарантирано "изкоренена" и редица политици ще бъдат разследвани и "вероятно вкарани в затвора". Партията ще стои в центъра - всичко това не било социализъм, а "капитализъм и пазарна икономика, но с човешко лице". И таблет за всяко дете.

Двете ударни четирилетки на бурен възход ще бъдат увенчани с референдум за свикване на Велико народно събрание, което да отчете величието на станалото. Червени и сини боклуци вече няма да има, ще настане "примирие и обединение с българската нация". Това ще е последен опит за промяна - не успее ли, свършено е с България. Нецензурирано казано: "След нас - и потоп!"

В очакване лидерът й да стане премиер новата партия се сдоби с бивш президент - Петър Стоянов. Двамата са градски - пловдивската връзка в държавата става все по-яка. Стоянов твърди, че още не е партиен член, но харесва всичко казано от Бареков. Преди харесваше и Бойко Борисов, който направи брат му Емил Стоянов евродепутат. Иначе уверява, че продължава да гласува за СДС, но седесарите го имат за троянски кон, разбил дясното в услуга на царя.

Дялан камък е Стоянов, ще свърши добра работа. И започна вече да я върши в полза на колегата Георги Първанов. Две "големи личности" като Първанов и Станишев били в повече на БСП. А АБВ правела първите си стъпки, редно било "да ги оставим да покажат какво могат". И картинката се пренарежда, при това - логично. Ударите, които си струва и може да бъдат нанесени, са срещу Борисовия ГЕРБ и Станишевото БСП. Останалото е въпрос на прочит на рецитираната от Бареков по време на конгреса Вапцарова "Вяра" - "че утре ще бъде живота по-хубав, живота по-мъдър".

Facebook logo
Бъдете с нас и във