Банкеръ Daily

Общество и политика

132 депутати се явиха днес на работа

Общо 132 депутати се събраха за днешното заседания на Народното събрание, което започна работа в 9 часа. То е забележително с това, че депутатите от левицата се върнаха в пленарната зала след като отсъстваха повече от три месеца.

За участие в заседанието се регистрира и депутатът от ДПС Делян Пеевски. След вчерашното си появяване в Народното събрание, той за втори път се явява на работа от началото на дейността на сегашното 44-то Народно събрание. Вчера той обяви, че се отказва от мястото си в Европарламента и остава в България, тъй като надделяло колективното решение, че е по-полезен тук.

По предложение на председателя на Парламента Цвета Караянчева в седмичната програма беше включена нова точка - за попълване на състава на парламентарната комисия по земеделие и храни. То беше прието със 188 гласа "за" и 2 "въздържал се".

Депутатите започнаха работа с разглеждане на второ четене промени в Закона за дейностите по предоставяне на услуги. В дневния ред са и годишните доклади за 2018 г. за дейността на БАН и КЕВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във