Банкеръ Daily

Общество и политика

117 училища ще обогатят библиотеките си с нови книги

117 училища ще обогатят библиотеките си с нови книги и ще създадат кътове за четене с уютна среда и специална мебелировка, съобщават от Министерството на образованието и науката. По национална оперативна програма ще бъдат разпределени общо 600 хиляди лева. 

С отпуснатите средства ученици и учители ще имат възможност да разширят фондовете си с интересни издания от научнопопулярната, художествената и учебно-помощната литература.

Кътове за четене ще има не само в библиотеките, но и в пространства в училището, които позволяват това като фоайета и класни стаи.

За създаването на неформална уютна обстановка училищата планират подходяща мебелировка, осветление и стелажи, както и разнообразни конструктори и образователни игри.

За учениците в начален етап са предвидени инициативи като драматизация по приказка, четене по роли, състезания по правопис и краснопис, литературни четения. За учениците в прогимназиален и гимназиален етап  - дебати и дискусии на различни теми, състезания по изразително четене и по краснопис, представяне на лично творчество на ученици, литературни четения и срещи с автори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във