Банкеръ Daily

Общество и политика

110-годишнината от първия боен полет на Военновъздушните сили

Президентът Румен Радев ще присъства на открития летателен ден по случай 110-годишнината от първия боен полет на Военновъздушните сили

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще присъства на открития летателен ден в Авиобаза „Граф Игнатиево“ по случай авиационния празник, посветен на 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация и 85-годиншнината от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения. Министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също ще участват  в честването.  
Държавният глава ще пристигне в 10.40 часа в авиобазата и ще приеме почетния строй.  
По-късно президентът ще присъства на официалното откриване на тричасовата богатата летателна програма. Ще бъдат представени елементи от основните мисии и задачи, изпълнявани със самолети МиГ-29, Су-25, C-27J „Spartan“, L-410UVP-E, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-17, AS-532AL „Cougar“, AS-565 „Panther“ и Bell-206, демонстрация на бойните способности на българските пилоти от състава на Военновъздушните и Военноморските сили. Входът за авиошоуто е свободен. 

Предвиден е и наземен статичен показ на авиационна техника и специално оборудване на летището. Ще бъдат представени и комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във