Банкеръ Daily

Мая Манолова:

11 години еднолична власт не може да бъде прекратена за дни

"Основната ни цел е доразграждане на корупционния мафиотски модел от управлението на България, защото е наивно да се мисли, че мутрите на всички нива във властта са си тръгнали". Това каза Мая Манолова, лидер на "Изправи се.БГ", част от коалицията "Изправи се! Мутри вън!". Очакванията ѝ са за двойно по-голям резултат на изборите на 11 юли.

По думите ѝ 11 години еднолична власт не може да бъде прекратена за дни и процесът ще е дълъг. "Възстановяването на върховенството на правото ще се случи през истинска съдебна реформа", заяви тя.

Манолова коментира санкциите на САЩ срещу бизнесмена Васил Божков, който има 18 повдигнати обвинения от прокуратурата в България, за когото сама е заявявала, че се е срещала преди кампанията за местни избори в София, когато тя беше кандидат за кмет.

"САЩ направиха това, което българските институции не направиха. ... Едно от първите действия, които ще направим в следващия парламент, ще е да направим комисия, която да извади цялата истина за корумпираните лица и фирми и за корупционните схеми", посочи Манолова пред БНР.

Лидерката на "Изправи се.БГ" заяви, че е обект на подслушване още от предизборната кметска кампания. "Целият офис на "Изправи се. БГ" е бил подслушван в течение на месеци. Имаме информация, че и сега има разработка срещу един от нашите активисти", допълни тя. 

Мая Манолова беше категорична, че няма притеснения, че името ѝ може да излезе сред санкционираните лица.

"Ако прочетете доклада, ще видите, че става дума за политически лидер, който е бил длъжностно лице. На това описание отговарят Бойко Борисов и Красимир Каракачанов, но всички български граждани знаят, че американците визират Борисов", категорична е Манолова.

Тя подчерта, че не е получавала финансиране от Божков. "Човекът, който трябва да се притеснява, е Борисов", подчерта лидерът на "Изправи се.БГ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във