Банкеръ Daily

Новини

Златанова отказа да коментира скандала Пеевски

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова не пожела да коментира избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Преди да се срещне със съдии и прокурори от Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура тя обясни пред журналисти, че като министър няма функции да въздейства на парламента при вземане на едно или друго решение. Тя обаче е убедена, че кабинетът Орешарски ще вземе най-правилното решение в интерес на държавата и гражданите.


Златанова бе лаконична относно реакцията на европейските институции по отношение на избора на Пеевски и последвалите протести в страната. bdquo;Брюксел уточни, че не коментира неща от вътрешна политика. Комисията и нейните служби продължават да работят с българското правителство за целите, които механизмът за сътрудничество и проверка си поставя, заяви Златанова. Тя подчерта, че още преди седмица е осъзнала, че трябва да работи с удвоени усилия, така че страната ни да постигне добри резултати в края на годината, когато се очаква поредния доклад по механизма за сътрудничество и проверка на ЕК.


bdquo;Аз не съм човекът, който ще се меси в работата на другите власти, особено на законодателната власт в парламентарната република, продължи още министърът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във