Банкеръ Daily

Новини

ЗИМНИЯТ СЕЗОН В БАНСКО БЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТ

Със спускане по писта в местността Бъндеришка поляна бе открит зимен сезон 2007/2008 година. По-късно по писта “Алберто Томба” се очаква да се спуснат и шампионите Яница Костелич, Киетил Андре Амодт и Марк Жирардели.
В програмата по повод откриването на зимния сезон предстои и концерт на Каризма, Ъпсурд и Лора Караджова, който започва в 16.00 часа.
По време на концерта шампионите Яница Костелич, Киетил Андре Амодт и Марк Жирардели ще бъдат наградени с почетен знак на кмета, като ще оставят и стъпкови отпечатъци в цимент, които ще положат основите на стената на славата в Банско.
Тя е предназначена само за спортисти. До момента отпечатъците си са оставили Томба, Стоичков и Меснер.
Общо 15 000 е легловата база в Банско, съобщи пред Дарик радио кметът на града Александър Краваров. От пролетта предстоят започването на строежи на нови жилищни сгради, не толкова хотели. Интерес към апартаментите в курорта проявяват англичани руснаци и германци.
За моя изненада напоследък се засилва и интересът на румънци и испанци каза още Александър Краваров. Изключителна важна за един курорт е инфраструктурата, тъй като ски зоната е локомотивът, който дърпа цялата община, допълни Краваров. Кметът на Банско заяви още, че трудностите на Банско са големи, защото държавата не се ангажира за развитието на туризма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във