Банкеръ Daily

Новини

Здравното министерство подкрепя конкурс за рисунка „Не на цигарите”

Министерството на здравеопазването за 14-ти пореден път традиционно подкрепя провеждането на Международния конкурс за детска рисунка на тема „Не на цигарите”, съобщиха от пресцентъра на МЗ.
Конкурсът е обща инициатива на Италианската национална асоциация за борба срещу раковите заболявания, Националния център по опазване на общественото здраве, Фондация „България, младежка превенция”, Министерството на образованието, младежта и науката и Министерството на физическото възпитание и спорта.
Тържеството по връчване на наградите в различните категории ще бъде от 11:00 ч. на 19 май, сряда, 2010 г. в Галерията за чуждестранно изкуство.
Целта на международния конкурс е чрез рисунката тютюнопушенето да се разкрие като нежелан навик на модерния човек и враг на природосъобразния живот. Свои творби представиха деца от две възрастови групи – от 5 до 7 г. и от 7 до 11 г. Рисунките се оценяваха от Комисия с участието на представители на Италианската национална асоциация за борба срещу раковите заболявания, фондация „България – младежка превенция”, художници, психолози, специалисти от НЦООЗ и МЗ. В нея влизаха още експерти от МОМН и МФВС, а председател на комисията е художникът Иван Яхнаджиев. Членове на комисията бяха и трима ученици от 156. СОУ „Елисавета Багряна”, които по регламент не участват със свои рисунки в конкурса.
Победителят в конкурса ще спечели Голямата награда за новаторско представяне на посланието „Не на цигарите!”. Заедно с един от родителите си, той ще бъде награден и с едноседмично пребиваване в Рим, където е финалната среща на наградените деца от другите държави-участнички в конкурса. Останалите победители ще получат предметни награди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във