Банкеръ Daily

Новини

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ИСКА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ

Да падне мораториумът за приватизацията на здравните заведения ще предложи министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски. Той подчерта, че това е заложено и в Националната здравна стратегия, която ще бъде приета през ноември, предаде Радио Пловдив.
Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски бе в Пловдив, където откри 13-то издание на Международната изложба Медикус, Денто Галения. Тази година участват 403 фирми от 37 държави. Акценти в изложението са профилактиката, медернизирането на медицинското и дентално обслужване и развитието на бизнеса в областта на здравеопазаването.
Засега няма да бъдат продавани специализираните национални болници, както университетските и областните, които са включени в специалния забранителен списък на министреството, каза още Радослав Гайдарски.
Предвижда се първоначално 8 от хемодиализните центрове в страната да бъдат отдадени на няколко големи фирми , които се занимават с хемодиализа. Предстои и промяна в закона , която да позволява финансиране от държавата и за частните центрове за хемодиализа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във