Банкеръ Daily

Новини

Здарвният министър открива Националния форум за грип

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие в парламента Националния форум за грип - 2012 г., който се провежда за трета поредна година под патронажа на Комисията по здравеопазване към 41-ото Народно събрание.


На срещата ще бъде представена Националната програма за повишаване на ваксиналния обхват на населението срещу сезонния грип. Сред дискутираните теми ще бъдат и необходимостта от противогрипните ваксини, ползите от едновременна ваксинация срещу грип и пневмококови инфекции при възрастни пациенти, както и ролята на медицинските специалисти за увеличаване обхвата на ваксинираното население.


Презентации по отделните теми ще направят водещи български епидемиолози - националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова, главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, представители на специализирани лечебни заведения и на медицински дружества. Препоръките на Световната здравна организация за имунизацията срещу сезонен грип ще бъдат представени от д-р Пернил Йоргенсен, представител на Европейски регионален офис на СЗО - Програма по грип и други респираторни патогени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във