Банкеръ Daily

Новини

Завърна се 12-та рота за охрана на летище Кандахар

Заместник- министърът на отбраната Августина Цветкова посрещна 12-та рота за охрана на летище Кандахар, участвала в операцията на международните сили за сигурност в Афганистан.


bdquo;Отлично се справихте с изпълнението на задачите в мисията. Отзивите за вас са повече от добри, а това е важно, защото като съюзник ние трябва да сме там, където сме необходимиrdquo;, заяви Цветкова. bdquo;За мен е чест и удоволствие да ви посрещна и да ви благодаря от името на министър Ангелов и от ръководството на Министерството на отбраната, че въпреки рисковете на средата, вие се държахте като достойни представители на Българската армияrdquo;, каза още Августина Цветкова.


По време на мисията военнослужещите изпълниха задачи по охрана на летище Кандахар. Освен това те тренираха и обучаваха на подразделенията от Афганистанската национална армия. Рейнджърите ни даваха и медицинска помощ на военнослужещите от коалиционните сили и местното население.


Командир на ротата е майор Митко Балтов.


На церемонията по посрещането присъстваха още командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във