Банкеръ Daily

Новини

ЗАВОД СТАРТ АД ВЪЗСТАНОВИ ПРОИЗВОДСТВОТО СИ

След осъщественото преобразуване на Старт АД, Добрич, и извършената реконструкция, заводът възстанови производствената си дейност. Основната специализация на дружеството ще бъде производството на висококачествени акумулатори за тежкотоварни автомобили. По този начин заводът ще допълва гамата на произвежданите от Монбат АД акумулаторни батерии, респективно ще повиши конкурентноспособността на групата. През следващата 2008 г. се очаква производството му да надхвърли 200 хил. акумулатора.
По време на реконструкцията и модернизацията в предприятието е внедрена специална технология за зареждане на акумулаторни батерии. Новата технология за блоково формиране на стартерни акумулатори позволява в акумулаторните кутии да се поставят т.нар. зелени (неформирани плочи) и след като изделието бъде комплектувано с капак и с оформени полюсни изводи, да се пристъпи към формиране на плочите. Оборудването е проектирано, разработено и пуснато в експлоатация от специалистите на фирма INBATEC - Германия и е първо по рода си в Европа.
Мажоритарен собственик в предприятието за производство на електрически акумулатори, батерии и първични елементи е Монбат с дял от 87% , а група физически лица държан останалите акции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във