Банкеръ Daily

Новини

ЗАТВАРЯТ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ЗАРАДИ ЕНЕРГИЙНИЯ ФОРУМ

Столичната полиция предприема мерки за гарантиране на реда по време на форума “Природен газ за Европа – сигурност и партньорство”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. За обезпечаване на сигурността на участниците във форума и осигуряване на обществения ред на територията на столицата ще бъдат въведени ограничителни мерки и промени в организацията на движението, както следва: На 22 април от 16.00 часа до приключване на официалната репетиция ще се забрани движението на моторно-превозни средства с изключение на пътни превозни средства от градския транспорт по: бул. “Витоша”, от бул. “Пенчо Славейков” до ул. “Бузлуджа” и от бул. “Фритьоф Нансен”, от бул. “Патриарх Евтимий” до бул. “Евлоги Георгиев”.
От 8.00 часа на 23 април до приключване на мероприятието на 25 април ще се забрани влизането, спирането, престоя и паркирането на моторно-превозни средства в района на НДК с граници: бул. “Витоша”, от бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Фритьоф Нансен” и бул. “Пенчо Славейков”.
Ще бъдат въведени и ограничителни мерки, като на територията на НДК няма да бъдат допускани външни лица, посетители и граждани, които нямат отношение към форума.
Ще бъдат закрити паркингите “Синя зона” и “Служебен абонамент” в района.
От 8.00 часа на 23 април до приключване на мероприятието на 25 април ще се забрани влизането, спирането, престоят и паркирането на моторно-превозни средства в двете посоки по ул.”Златен рог”, бул. “Черни връх”, бул. “Джеймс Баучер”, ул.”Червена стена”; локалното платно на бул.”Черни връх” между ул.”Димитър Хаджикоцев” и ул. “Червена стена”.
През същия период до приключване на мероприятието ще бъде обособена зона за сигурност с граници: Орлов мост, бул. “Цар Освободител”, площад “Независимост”, бул. “Мария Луиза”, ул.”Алабин”, ул.”Ген. Йосиф Гурко”, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви”.
От 6.00 часа на 24 април до приключване на форума ще бъдат обособени постове за контрол и регулиране на трафика, които ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните транспортни средства и автомобилите от градския транспорт, в зависимост от преминаването на кортежите на участниците в срещата на върха по: ул. “Мими Балканска”, бул. “Брюксел” и бул. “Цариградско шосе” и “България”.
От 6.00 часа на 24 април ще бъдат изместени спирките на масовия градски транспорт, разположени както следва: в подлеза на НДК; на бул. “Витоша”, при кръстовищата с бул. “Пенчо Славейков” и бул. “Ген. Скобелев”; на бул. “България” под моста, водещ към хотел “Хилтън”; на бул. “Княгиня Мария Луиза” пред хотел “Шератон”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във