Банкеръ Daily

Новини

Застраховките срещу фалит на българия са намалели до 275 базисни пукта през третото тримесечие

Докладът за третото тримесечие на годината на CMA - световен лидер в предоставянето на пазарни данни за извънборсовата търговия, определя България като най-добре представяща се страна сред държавите от Европа с развиващи се пазари по отношение на движението на цените на застраховките срещу фалит (CDS).
Според представените данни, застраховките срещу фалит на България са намалели с 82 базисни пункта до 275 базисни пункта. В сравнение с предишния доклад на CMA рискът от фалит на България (Cumulative Probability of Default) е намалял с цели 5% за три месеца от 22.8% до 17.8 процента. Оценката на CMA на България се подобрява от CMA_bb- на CMA_bb.
През октомври положителната тенденция при застраховките срещу фалит на България се запазва. По последни данни на CMA Datavision, българските CDS са паднали до 248 базисни точки. Това е най-ниското ниво от края на май тази година. Цените на застраховките са по-ниски от тези на Румъния (316), Гърция (755), Унгария (279), Литва (254), Латвия (317), Португалия (408) и Ирландия (444). Освен това низходящата тенденция приближава цените на българските CDS към тези на Испания, които вчера достигнаха 226 базисни точки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във