Банкеръ Daily

Новини

Засилваме икономическите връзки с Япония

Потенциала и възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Япония обсъди председателят на Българската търговско промишлена палата Цветан Симеонов с новоназначения посланик на нашата страна в Токио - Георги Василев, съобщиха от браншовата камара. Предишният пост на посланик Василев бе в друга азиатска страна - Виетнам.


На проведената среща е констатирано наличието на принципни знания за икономиката и бизнеса в двете страни, както и това, че липсва конкретика.


Председателят Цветан Симеонов е предложил активното съдействие на БТПП и Българо-японския икономически съвет в тази насока. Набелязани са като перспективни за двустранното сътрудничество секторите автомобилостроене, включително аксесоари и части за автомобили, електроника и производство на електрооборудване, текстилна промишленост и други.


Дискутирано е било и отбелязването на 40-годишнината от създаването на Българо-японския икономически съвет, което се предвижда да се състои в Токио в средата на декември тази година.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във