Банкеръ Daily

Новини

Засилени мерки за сигурност по време на Световната купа по ски в Банко

Създадена е допълнителна организация за охраната на обществения ред по време на Световната купа по ски в Банско. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Над 120 полицаи ще бдят за сигурността на участници, гости и зрители на спортната проява. На 26 и 27 февруари за първи път България ще е домакин на кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже. „Банско 2011” е най-значимата спортна проява, провеждана до сега у нас. Именно затова е създадена организация над 120 полицаи, включително и ски-полиция, да бдят за сигурността на участниците, гостите и зрителите по време на провежданите състезания. Със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев е формиран оперативен щаб под ръководството на директора на ГД “Охранителна полиция” комисар Милчо Енев за организация и действен контрол на полицейските органи. В него участват представители на ГД “Криминална полиция”, ГД “Гранична полиция” ГДБОП, ГДПАБ, ОДМВР - Благоевград, Перник, Кюстендил и София. Предприети са необходимите действия и се поддържа постоянна връзка с ДАНС и НСО. Осъществено е международно полицейско взаимодействие по линия на Европол - техни представители ще присъстват на провежданите мероприятия на място. Засилено е полицейското присъствие и по границите ни с Гърция, Македония и Словения.
„Пътна полиция” и пътните служби на територията столицата, Софийска, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска област проверяват фирмите, отговарящи за поддържане на пътищата при зимни условия, изправността на сигнализацията и други. Предприети са мерки за организацията на движението и недопускане на произшествия по главен път Е-79 и пътя към Банско. През двата дни в Банско ще работят допълнителни полицейски екипи, които ще се включат в регулиране на движението, паркирането и в охраната на обществения ред.
„Пътна полиция” предупреждава, че заради големия интерес на почитателите на зимните спортове се очаква значително натоварване на движението от утре след обяд – 25 февруари, и в събота сутринта по направлението София - Перник - Дупница - Симитли и прохода Педел-Разлог-Банско. В неделя трафикът ще е натоварен в обратна посока Банско - София. Очаква се образуването на автомобилни колони, движещи се с намалена средна скорост. Възможни са и допълнителни затруднения поради прогнозите за снеговалежи в петък и събота в района на Предела, по наклоните при ГКПП - Дяково и при разклона за с. Студена.
Това е причината отново Главна дирекция „Охранителна полиция” да припомни на гражданите някои от основните правила за безопасно шофиране: автомобилите да са оборудвани със зимни гуми и вериги за сняг; те да са заредени с достатъчно гориво; зад волана да е най-опитният водач от пътуващите; да се избягва шофирането по тъмно и да не се изчаква последния момент за тръгване, когато и трафикът по пътя ще е значително по-натоварен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във