Банкеръ Daily

Новини

ЗАЩИТАТА НА ШОФОЬОРА-УБИЕЦ ОТ БЯЛА ПОИСКА ВЪРЩАНЕ НА ДЕЛОТО

Защитата на осъдения за катастрофата в Бяла Синан Алиев поиска от Върховния касационен съд да върне делото за ново разглеждане и по него да бъде назначена нова автотехническа експертиза.В началото на април 24-годишният Алиев бе осъден от Окръжния съд-Русе на 12 години лишаване от свобода за предизвикването на катастрофата край река Янтра на 7 декември миналата година. В катастрофата загинаха 18 жители на Бяла, пътували в ударения от товарния автомобил на Алиев градски автобус. При катастрофата бяха ранени 11 човека, предаде Инфо радио.
На 18 юли Апелативният съд във Велико Търново намали присъдата на Алиев от 12 на 10 години. На днешното заседание на съда в последната си дума подсъдимият се обърна към роднините на загиналите при катастрофата, които присъстваха в залата, като каза, че съжалява за случилото се и че не е предизвикал нарочно катастрофата.
Алиев добави, че не е убиец. Пред журналисти роднините на загиналите поискаха съдът да върне 12 годишната присъда, постановена от първоинстанционния съд. Върховният касационен съд трябва да се произнесе по делото в препоръчителния от закона едномесечен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във