Банкеръ Daily

Новини

ЗАСЕДАВА МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНАТА БЪЛГАРО-РУСКА КОМИСИЯ ЗА ИКОНИМИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО

Работата на XІІ сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество започва на 8 октомври, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.
Съпредседатели на комисията са Сергей Собянин – зам.-председател на правителството и ръководител на апарата на правителството на Руската федерация, и Петър Димитров – министър на икономиката и енергетиката на Република България. Вицепремиерът на Руската федерация Сергей Собянин е начело на руската делегация, включваща представители на различни руски държавни институции, както и представители на бизнеса.
На 8 октомври от 12,30 ч. министър-председателят Сергей Станишев, Сергей Собянин и Петър Димитров ще участват в Церемония по откриване на Руската национална изложба „Русия и България: нови перспективи на сътрудничеството” в „Интер Експо и Конгресен Център”, павилион № 2, сценична площадка. След официалното откриване е предвидено разглеждане на експозицията на изложбата от официалните лица. Експозицията, която е първата по рода си от 15 г. насам, е по повод Годината на Русия в България.
На 8 октомври започват заседанията на 9-те работни групи на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, които ще обсъждат въпроси на търговско-икономическото, инвестиционно сътрудничество, на военно-техническото сътрудничество, на научно-техническото сътрудничество, в областта на енергетиката, в областта на туризма, в областта на транспорта, в областта на строителството и регионалното развитие, в областта на селското стопанство, в областта на информационните и комуникационни технологии.
На 9 октомври от 10,00 ч. започва Пленарното заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество в „Интер Експо и Конгресен Център”, зала „Витоша”, 1 етаж.
На 9 октомври между 12,00 и 12,15 ч. се очаква след приключването на Пленарното заседание да започне церемонията по подписването на двустранните документи за резултатите от XII-та сесия на Комисията /Протокол на дванадесетата сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество/ в „Интер Експо и Конгресен Център”, зала „Витоша”.
След подписването е предвидена пресконференция на вицепремиера на Руската федерация Сергей Собянин и на министъра на икономиката и енергетиката на Република България Петър Димитров за резултатите от сесията на Комисията в „Интер Експо и Конгресен Център”, зала „Витоша”, 1 етаж.

Facebook logo
Бъдете с нас и във