Банкеръ Daily

Новини

Засажадт 31 000 цветя в Ст. Загора, дарени от фирма

Общината в Стара Загора получи дарение от ЕТ Бойчо Стоев - Разцвет Стоевот 31 000 броя цветя, които от средата на миналата седмица се разсаждат в парковете на града. Това съобщи инж. Галина Караджова, ръководител звено „Озеленяване и комунална дейност” в местната администрация.
В започналото лятно зацветяване се засаждат салвия – два вида, вербена, бордюрна петуния, тагетис, далия, импасианс, газания и други видове. Използват се по няколко вида цветя за оформянето на цветни съчетания – уточнява инж. Галина Караджова. През есента са засети 18 000 стръка цветя.
Дарението е на стойност 20 000 лева и e извънредно щедър жест не само към Община Стара Загора, но и към всички старозагорци. Красивите и поддържани паркове и градини, зеленината по улиците - са голямото богатство на града ни, което винаги очарова гостите.
Набезите върху цветните лехи и фиданки е грозно действие на хора, присвояващи нещо, което не им принадлежи. Зеленината и цветята са на целия град, на децата ни, на всички ни. Община Стара Загора отправя апел към всички граждани да пазят цветята и дърветата в обществените площи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във