Банкеръ Weekly

Новини

Започват тържествата на левицата на Бузлуджа

nbsp;БСП ще поднесе венци и цветя от 19 ч. на Паметника на свободата на връх Шипка в чест на боевете по време на Руско-турската война и на 134-ата годишнина от Освобождението на България. В 21 часа същата вечер младежката организация на партията ще освети с бели, зелени и червени прожектори Дом-паметника на връх bdquo;Бузлуджаrdquo;. Това съобщи пресцентърът на БСП.


Традиционният Национален събор на левицата Бузлуджа 2012 ще се проведе под надслов bdquo;Решимост за промянаrdquo; на 28 юли. В местността bdquo;Историческа полянаrdquo; под връх Бузлуджа членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 121-ата годишнина на организираното социалистическо в България празника на БСП ndash; 2 август.


Тазгодишният Национален събор ще започне в 10 ч. с художествена програма. В 10.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа на основоположниците на партията и на паметниците на Хаджи Димитър и на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. По-късно при паметниците в района и на поляната, 121 нови млади членове на партията ще получат своите електронни членски карти. Младежите от БСП ще издигнат в небето десетки хвърчила със символите на БСП. Младежката организация продължава кампания на ПЕС срещу младежката безработица. За целта ще има специална шатра, където млади социалисти ще разясняват мерките на ПЕС срещу младежката безработица. На поляната ще има разположени и шатри, където всеки социалист може да стане активист на ПЕС


Началото на националния политически митинг е предвидено за 11.30 часа. От сцената кметът на Белене Петър Дулев ще говори за необходимостта от строителството на АЕЦ bdquo;Беленеldquo;, а зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов ще обяви резултатите от кампанията за провеждане на референдум и най-добре представилите се активисти, общини и области. Около 12 ч. Ивелин Николов ще обяви носителя за 2012 г. на наградата на Фондация bdquo;Институт Николай Добревldquo; за млад политик. Ще бъде обявен и носителят за 2012 г. на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика bdquo;Георги Кирков-Майстораrdquo;. Около 12.10 ч. председателят на младежката организация на БСП Явор Гечев ще обяви продължаването на младежката кампания bdquo;Предай звезда нататъкrdquo;, която започна именно на Бузлуджа преди една година. След това своето послание към членовете и симпатизантите на левицата ще отправи председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във