Банкеръ Daily

Новини

Започва учение по търсене и спасяване на бедстващи в морето

Изпълнителна агенция bdquo;Морска администрацияrdquo; ще участва в учение по търсене и спасяване на бедстващи в морето заедно с доброволческата организация bdquo;Месембрияrdquo;, съобщи Министерството на транспорта. То ще се проведат от 11 часа, в Северния несебърски залив. Желаещите ще могат да наблюдават операцията от пристанището в Свети Влас.


Целта на учението е да се провери координацията и взаимодействието при действия по въздух и вода на силите на Морска администрация и доброволческата организация. Това е първият летен сезон, през който има подписано споразумение със ситуираният в гр. Свети Влас хеликоптер, при нужда да участва в операциите на изпълнителната агенция.


По време на тренировъчната операция ще бъде разиграна ситуация, при която горяща лодка подава сигнал на тел. 112 и силите в района се задействат. Хеликоптерът има за задача да установи координатите на бедстващия плавателен съд и направлява от въздуха спасителните катери на ИАМА. В рамките на учението един от бедстващите от екипажа ще бъде взет от хеликоптера и транспортиран до най-близкия катер, а друг ndash; закаран до пристанището по въздух.

Facebook logo
Бъдете с нас и във