Банкеръ Daily

Новини

Започва работна среща в столицата за ромското приобщаване

Заместник министър-председателят Цветан Цветанов и Мамта Мурти, директор „Човешко развитие” за регион Европа и Централна Азия в Световната банка, ще открият в понеделник, 16 май, работна среща на тема „Успешно разгръщане на дейностите за ромското приобщаване: предизвикателства и добри практики”.
Форумът е организиран от Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, чийто председател е вицепремиерът Цветанов, и от Представителството на Световната банка в България. Участие в него ще вземат представители на държавни институции, Европейската комисия, местни органи за управление, български и чуждестранни неправителствени организации, международни организации, дипломати, акредитирани у нас.
Дискусията за предизвикателствата и добрите практики, свързани с приобщаването на ромите в Европа и в България, ще послужи при подготовката на националната ромска стратегия в съзвучие с приетото на 7-8 април т. г. в Будапеща Комюнике на Европейската комисия „Рамка на Европейския съюз за национални стратегии за интеграция на ромите”. Тя ще е основа и за събиране на предварителна информация за организираната на 21 и 22 юни т. г. от ЕК международна среща на високо равнище в София „Европейски фондове, допринасящи за интеграцията на ромите в България” .

Facebook logo
Бъдете с нас и във