Банкеръ Daily

Новини

Започва обществен дебат и предложения за нов Закон за физическо възпитание и спорт

Ръководството на Министерството на физическото възпитание и спорта е обсъдило с българските спортни федерации идеен проект за разработване на нов Закон за физическо възпитание и спорт, който ще бъде приет през второто полугодие на 2011 г., съобщиха от спортното ведомство.
До 20 август проектът ще бъде поставен на широко обществено обсъждане, като на сайта на министерството ще се приемат идейни предложения за включване в отделните глави на проектозакона. В началото на септември спортните федерации и всички, които са направили предложения, ще участват в национално съвещание за тяхното обсъждане, селектиране и за утвърждаване на идейния проект. До 14 октомври той ще бъде обработен от юристи, за да се превърне в проектозакон.
Министерството предвижда до края на октомври проектозаконът да бъде обсъден още два пъти - от Експертен съвет по сега действащия закон и отново от вносителите на идейни предложения. Целта е да се отстранят всички конфликтни предложения и да се постигне национално съгласие по проектозакона. В срок до 11 ноември проектозаконът за физическо възпитание и спорт ще бъде съгласуван с различните ведомства и крайният му вариант ще бъде предаден на министър Свилен Нейков за обсъждане и приемане от Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във