Банкеръ Daily

Новини

Започва новата стажантска програма на УниКредит Булбанк

Започва новата стажантска програма на УниКредит Булбанк. За поредна година банката ще даде шанс за кариера в областта на финансите на студенти и млади специалисти.
През миналата 2010 година в Стажантската програма на са участвали 356 младежи. Около една пета от тях са били назначени на постоянни позиции след приключване на стажа им. Общо за последните три години (периода 2007-2010 г.) банката е приела на стаж общо 1146 студенти и млади специалисти, които са направили първите си професионални стъпки в кредитната институция. От тях близо 300 са останали на работа.
“Съветът ми към стажантите е да влагат енергия в работата си, да не пестят усилия. Моят опит показва, че колкото са по-активни, толкова повече неща ще научат и по-лесно ще се приспособят към екипа”, казва Цветанка Минчева, зам.-директор „Банкиране на дребно” в УниКредит Булбанк, която е започнала кариерата си в банката като участник в Стажантска програма 2001.
„Най-хубавото в стажантската програма е, че подпомага младите хора да изберат вярната посока на своето бъдещо кариерно развитие. И макар част от бъдещите стажантите да подхождат към нея с недоверие или просто като „част от задължителната учебна програма“, тя би могла да се превърне в много повече - една чудесна възможност някой да оцени уменията и положения труд и да реши да инвестира в тяхното бъдещекато им предложи постоянна работа”, обяснява Надежда Василева, старши риск мениджър Корпоративни клиенти и участник в Стажантска програма 2004.
Стажът може да премине както при целодневна ангажираност, така и при по-гъвкава заетост, например четири часа на ден. Продължителността на стажа е три последователни месеца. Стажантите получават месечно възнаграждение, както и сертификат за успешно представяне.

Facebook logo
Бъдете с нас и във