Банкеръ Daily

Новини

Започва международния филмов фестивал „Любовта е лудост”

Заместник-министърът на културата Митко Тодоров ще открие днес тазгодишното юбилейно издание на Международния филмов фестивал bdquo;Любовта е лудостrdquo; във Варна.


Форумът, който ще се проведе за 20-и път в морската ни столица от 31 август до 6 септември, се организира с подкрепата на Министерството на културата и на Изпълнителна агенция bdquo;Национален филмов центърrdquo; към МК. На официалната церемония на откриването на фестивала във Фестивалния и конгресен център на Варна зам.-министър Митко Тодоров ще поздрави от името на министъра на културата Вежди Рашидов организаторите, зрителите и гостите на XX Международен филмов фестивал bdquo;Любовта е лудостrdquo;. На откриването на феста в морската ни столица зам.-министър Митко Тодоров ще обяви също, че по повод юбилея Международeн филмов фестивал bdquo;Любовта е лудостrdquo; ще бъде удостоен с най-високото отличие на Министерството на културата - наградата bdquo;Златен векrdquo;, както и с почетна грамота, тъй като с авторитетното си присъствие в културния живот на страната ни вече две десетилетия този престижен кинофорум приобщава родната публика към образците на голямото световно кино, а интригуващите кинопанорами и срещите на изтъкнати български и световни кинематографисти го превръщат в истински филмов празник.


Официалното откриване на юбилейното издание на Международния филмов фестивал bdquo;Любовта е лудостrdquo; вечерта на 31 август ще е с премиерната прожекция на току-що завършения български филм Аз съм тиrdquo; на режисьора Петър Попзлатев. В ролите са: Жанет Спасова, Ирмена Чичикова, Миляна Ленак, Деян Донков, Захари Бахаров, Владимир Карамазов, Ованес Торосян, Владимир Пенев, Пенко Господинов, Михаил Билалов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във