Банкеръ Daily

Новини

Започва Международната селскостопанска изложба АГРА 2011

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще открие Международната селскостопанска изложба АГРА 2011, в Международен панаир Пловдив.
Изложението ще се проведе за 20-ти пореден път и на него ще се представят български и чуждестранни компании от 9 до 13 март.
Мотофреза, моторна резачка и храсторез са наградите, които ще зарадват посетителите на Международната селскостопанска изложба. Всеки от тях ще получи анкетна карта, която трябва да попълни и да пусне в специална урна. Печелившият талон ще бъде изтеглен в 12 часа на 13 март – последния ден на АГРА 2011, в Международен панаир Пловдив, който е организатор на изложението и осигурява наградите.
Деловият форум ще започне на 9 март, на него се представят фирми и експонати от 24 държави, а деловата програма включва 27 прояви. Тазгодишното издание на изложбата се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.
С подкрепата на агроведомството отново се организира конкурс за иновации. В него се състезават 48 продукта на 32 фирми и научни институти.
Министерството ще бъде домакин на заседанието на Българо-германската работна група по земеделие, която ще се състои на 11 март в панаира.
За 10 март са планирани регионална младежка среща „Образованието среща бизнеса“ и дискусия за кризата в животновъдството у нас.
С информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. ще се представи Министерство на земеделието.
Посетителите на изложбата ще имат възможност за консултации с експерти на МЗХ, ДФЗ и Областната служба за съвети в земеделието по актуални въпроси, свързани с възможностите за инвестиции, които се предоставят по Програмата, както и по линия на различните национални програми.
За 20-ти пореден път изложбата АГРА ще привлича български и чуждестранни компании, които са лидери в областта на селското стопанство. Изложението е витрина на модерните постижения и компас за актуалните посоки за развитие на сектора, свързва науката с производството, производителите с потребителите.
По традиция изложението ще бъде съпроводено от богата съпътстваща програма. Тази година земеделските производители ще имат възможността да участват в кръгла маса на тема „Сътрудничеството на селскостопанската наука с агробизнеса“, както и на дискусия за „Дребното фермерство в България – състояние и подкрепа за неговото развитие“.
Посетителите на АГРА 2011 ще могат да присъстват на Ден на биологичното земеделие, както и на делова среща на Сдружение на производителите на земеделска техника. Организиран е и семинар на тема „Състояние и проблеми на животновъдството в България”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във