Банкеръ Daily

Новини

Започва международна експертна конференция, посветена на миграцията и заетостта

Mеждународна експертна конференция „Миграция и заетост – европейски и регионални перспективи” под патронажа на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и министъра без портфейл Божидар Димитров ще се проведе в Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи на МТСП (кв. Кремиковци) ОТ 10 часа.
В работни панели ще се разгледат темите за миграция и заетост в Югоизточна Европа, законодателната рамка и интеграционните инициативи като фактор за насърчаване на заетостта сред мигрантите, миграционната политика и пазара на труда – обмен на добри практики, регионалните и градски политики: миграция, пазар на труда и устойчиво развитие и ЕСФ и трудова миграция в региона на Югоизточна Европа.
Във форума ще участват Констянтин Ващенко, заместник-министър на труда и социалната политика на Украйна , представители от ангажираните страни по миграционната политика и заетостта в България, от международни организации, академичните среди и неправителствения сектор в България, експерти от Балканския регион и Молдова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във