Банкеръ Daily

Новини

Започва конференция на тема: Сигурност и отбрана през второто десетилетие на XXI век - предизвикателства пред Република България и Въоръжените сили

Двудневна конференция на началника на отбраната започва днес (9 февруари) в София. Темата на събитието е: Сигурност и отбрана през второто десетилетие на XXI век - предизвикателства пред Република България и Въоръжените сили.
Участвие във форума ще вземат: министърът на отбраната Аню Ангелов, заместник-министрите на отбраната Валентин Радев и Августина Цветкова, постоянният секретар на отбраната Николай Милков, генерали и офицери от видовете въоръжени сили.
През втория работен ден (на 10 февруари) ще бъдат обсъдени резултатите от подготовката на Българската армия и състоянието на войсковия ред и дисциплината през 2010 година. В заседанието ще участва президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили на България Георги Първанов.
След направения анализ, президентът ще награди с ордени За военна заслуга - III степен военните пилоти майор Боян Григоров Григоров и майор Пламен Ганчев Иванов от Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия. Отличията се връчват за техния изключителен професионализъм, себеотрицание и чувство за отговорност, проявени по време на авиационния инцидент със самолет РС-9М Пилатус.
Конференцията ще бъде открита от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов в 9 часа на 9 февруари в Конферентната зала в сградата на МО-2 (бул. Тотлебен № 34).

Facebook logo
Бъдете с нас и във